VAD ÄR DET MED FOLK OCH SVETT EGENTLIGEN?

Jag har nyss varit ute och pantat alla våra halvårs gamla pantburkar och flaskor. Det var en riktig pärs! Jag måste ha sett väldigt rolig ut på min cykel. En liten tjej som ser ut som tolv, osminkad, stor tröja, två stora påsar med glasflaskor på styret och en blå ikea kasse med massa pantburkar i på axeln. Baglady! Efter allt destroy med mina burkar och flaskor så begav jag mig till kassan för att betala mina varor. Framför mig står en kille och stinker svett. Han var smal och lång med svarta kläder och svarta skor. Han såg nästan ut som en blandning av en synthare och en dreamhack kille. Han var så långsam och jag kände nästan hur jag fick panik på att han var så långsam, plus att han stank svett. Jag började må illa. Jag hann nästan tänka att jag bara ville springa därifrån och kräkas nånstans. Panik, panik dunkade i mitt huvud. Jag brukar alltid kolla vad folk handlar och fundera på vad dom har för liv. Jag vet att det är onödigt, men samtidigt kul. Han köpte: ett paket korv, en grandiosa pizza,en liten mjölk och godis. Det där ska han säkert ha och sitta framför datorn med tänkte jag. Men gud, varför tänker jag så om folk? Det här inlägget skulle ju handla om svett! Ja, han luktade så himla äckligt det var det jag skulle skriva. En odör! Han gick iallafall där ifrån, vilket var skönt. Sen kom La pampas ägaren Ibrahim och stal min uppmärksamhet. Så mycket så att jag glömde lösa in mina pant kvitton. Om det var någon deo som jag skulle rekomendera så är det doves torrstick. Antipersbirant och doftar fräscht. Tro mig, den funkar jag har prövat alla. Det har var ett konstigt inlägg. KÖP DEODORANT borde jag ha skrivit istället.

Svett är ett svett som människan utsöndrar vid ansträngning. Innehåller salt och vatten. När mikrober som lever på människans hud bryter ner svett uppstår en stank som de flesta människor finner illaluktande. Svett är ett led i kroppens system för att hålla temperaturen, riskerar kroppen bli för varm svettas man och kroppens överskottsvärme används till att värma upp svetten som därmed avdunstar och kroppens temperatur kan därmed hållas nere.

I MISS MY MAN.

image179
I love my man
he's the best
his hugs, his kisses
all the rest
his touch his voice
he's so fly
these here things
make me high

JAG HAR FÅTT PIPPI PÅ GLOOMY.

Som ni alla vet så har jag min guld kärlek till Hello Kitty. Jag samlar på henne. Väskor, nyckelringar, gosedjur, godis, plåster, servetter. kexpaket, strumpor, tröjor, pennor, klockor, hårspännen, klistermärken och jag har henne till och med tatuerad mellan skuldrorna. Men om det är något som är det mest unikaste i min samling så är det mitt Hello Kitty duschdraperi. Jag älskar den. Eller kanske min rosa Hello Kitty rullväska?
Jag vet egentligen inte varför jag är så kär i henne. Jag har alltid gillat henne ända sen jag var liten. Här i europa så har hon blivit ännu mer populär än hon varit förut. H&m säljer bhå:ar, trosor och stringisar med små Hello Kitty tryck. Och igår hittade jag en badskumsflaska formad som Hello Kitty med en liten vinterjacka på sig! Det var charmigt och jag gillart. Ja, man ser henne mer och mer för varje dag. När jag hälsar på mina släktingar i Filippinerna så vill jag alltid gå till "Gift Gate" ett ställe med massa krimskrams och Hello Kitty. Jag rotar mig igenom en timma och mina kusiner står utanför och suckar. Allt för att hitta den perfekta prylen. Allt från en mini tandborste till ett suddigum. Men på senaste tiden när jag har varit där så har Hello Kitty minskat väldigt mycket i butiken. Nu är det mer inne med Musse Pigg, Långben, Kalle Anka och Mimmi. Töntigt tycker jag, men samma sak säger väl dom åt oss som gillar Hello Kitty.
Nu i år så har jag upptäckt Gloomy Bear! Han har i och för sig funnits länge, men fy vad jag gillar honom. Jag tror jag började bli mer nyfiken på honom när jag såg Albins lilla Gloomy på hans hallbord. Den var blå, vit och hade klor. Han såg både söt och farlig ut. När jag och Jonas åkte till Hong Kong så gick jag in i en affär som sålde en massa gosedjurs Gloomy's. Det var inte så dyrt heller. Gloomysarna som dom sålde var rätt stora och jag funderade på hur jag egentligen skulle få med en eller två hem. Vi hade ju shoppat så himla mycket, både i Filippinerna och Hong Kong. Så jag bestämde mig för att inte köpa nån. Och det ångrar jag bittert nu. För såna nallar kostar 350 kronor här hemma. Jag ska fan åka dit igen och köpa på mig några och ha på en hylla i vardagsrummet dom kan få konkurrera mina Hello Kitty's om dom vill, bara dom inte äter upp dom.

Gloomy, an abandoned little bear, is rescued by Pitty (the little boy). At first, he is cute and cuddly, but becomes more wild as he grows up. Since bears do not become attached to people like dogs by nature, Gloomy attacks Pitty even though he is the owner. So Gloomy has blood on him from biting and/or scratching Pitty. The Gloomy with blood is called Chax Colony Edition.


HEJA GLOMMY!


THANK YOU KRIS !

Jag fick en födelsedags skiva av Kris Menace!

image158
image159

Så grymt jävla bra!

TACK SOM FAN!

Tack alla ni som kom på mitt kalas igår! Tack för alla fina presenter, pussar, kramar och att ni åt upp våra tårtor! Tack till alla er som mess bomba mig all day long. Ni är värda alla skattkistor, guldgruvor och såpbubbleregn!
Jag var lycklig hela dagen förutom på jobbet då, men det fina vädret och er kära vänner gjorde så att jag kände mig varm i hjärtat när jag gick och la mig på natten. I LOVE YOU ALL!

image135

min baby bjöd mig på födelsedags sushi!

image136

Det var så himla gott!

image137

Sen så stressbakade vi tårtor och gick till parken för att duka fram och göra iordning åt gästerna.

image138

Söt agnes kom och gav mig jättefina presenter!

image139

Martin, albin, moa och jonas var med och kalasade.

image142

Min bästa tova hjälpte mig att tända ljusen.

image143
(tovas bild)
1-2-3 !

image144
(tovas bild)
YUMMY! jag har världens bästa kille som kan baka chokladtårtor!

image140

Hasan och krille.

image141

Sanna gillade tårtan.

image145

Lotta och hasan vart mätt utav allt svullande.

image146

Fia's kalas!

image147

Sen öppnade jag paket. av krille fick jag bland annat ett sött litet munspel.

image148
(tovas bild)
Av moa fick jag en läcker 60-tals väska!

image149
(tovas bild)
Av tova baby fick jag en skitbra 60-tals bok!

image150

Av albin fick jag världen coolaste påse innehållandes...

image151

"Now i'm singi'n and the party keeps on rolli'n" Rollergirl skivan!!

image152

Det var väldigt många fina och bra presenter jag fick! (jag blir helt tårögd när jag skriver detta)

image153

Min bästa! han uppfyllde alla mina önskningar. (och gör det fortfarande. två år dammit!)

image154

Åh! allt var så himla fint!

image155

När det blev kallt så gick vi hem till oss och shotade champagne, läste böcker och chillade.

image156

Min bästa gula! tack för kryddkrukan! jag ska vårda den ömt som om den vore min lilla bebis.

image157

T      A     C    K   !








BIRTHDAY GIRL!

Imorse väcktes jag av en liten räv som tassade omrking i köket och i vardagsrummet, sen så väckte räven mig med ett -"Ja, må hon leeva! Ja, må hon levaa osv". Det var fint. Jag öppnade mina ögon och ser en bricka med min favorit frukost (a-fil, jordgubbschrunch och färska jordgubbar från balkongen), paket, kort och ett litet ljus. Jag kände mig både rörd och lycklig. Tack baby, I love you.
En grej när man fyller år är att man inte vill jobba. När jag cyklade till jobbet så tänkte jag bara fan, fan, fan vad jag inte vill jobba. Jag vill vara ledig på min födelsedag, äta jordgubbar och slöa på balkongen. Istället måste man sitta och öppna 2288 kuvert med grundhandlingar från hela Sverige. Jag är trött och känner mig depp framför den här burken. På jobbet är man tvungen att påminna alla om att man fyller år och att man ska bjuda på glass klockan två.
Nej, inga sura miner idag. Dagen kommer att gå fort. Bara den kunde skynda på sig lite mer.
Ikväll ska jag ha kalas. Jag kommer att bjuda på tårta, kex, muffins och saft. Kom om du vill.
23 år. HJÄLP.

image134

 

 


Igår kysstes dom!

image133

Byron Sully: Why did I come?
Dr. Michaela 'Mike' Quinn: Yes.
Byron Sully: I told ya.
Dr. Michaela 'Mike' Quinn: What's the real reason?
Byron Sully: Because.
Dr. Michaela 'Mike' Quinn: Because...?
Byron Sully: Because I love you.

Jag är så fast i första säsongen av Dr.Quinn. Det är så spännande och dramatiskt och jag lider verkligen med dom som blir sjuka i varje avsnitt. Igår kysstes Sully och Michaela! Och Jake vart alkoholförgiftad. Det vart för mycket för mig så  jag började grina. Jag måste ladda hem dom andra säsongerna plus serien som dom gjorde 2001! När hela familjen åker till Michaelas hemstad Boston. Åh, jag vill se nu!

Jag flyr regnet.

image132

Men vafan.

VARFÖR DEN JÄVLA 18 AUGUSTI!? VARFÖR?? JAG HATAR DIG!


Dear Kris.

Jag har en kär vän som är en stor dj och bor på Bahamas. Eller kär vän, har aldrig träffat honom men han verkar väldigt snäll. Han flörtar med mig på skoj. Han har lovat att skicka en vinyl till mig i födelsedagspresent.
Han skulle ha kommit och spelat i vår men det vart inställt. Han och Alan Braxe hade för mycket att göra.
Han är nog den mest trogna myspace vän jag har. Jag vet att han alltid svarar och om jag inte hört av mig på ett tag så frågar han alltid hur jag mår. Okej, nu låter det som att jag är ett desperat fan av Kris Menace. Jag är ett fan, men ej desperat. Jag visste inte ens vem han var när han addade mig förra året. Och nu tror ni säkert att han är en äcklig slemgubbe. Men hur många artister har kontakt med sina fans egentligen va?
Det är roligt med myspace vänner tycker jag.  Just nu pratar jag med en tjej som heter Daryl som går på electroklubbar i Manila. jag visste inte ens att det fanns electroklubbar där!
Myspace fenomenet alltså.

JÄVLA SKIT JAG TAPPADE MIN TÄNDARE PÅ ANABOLAGRANNES BALKONG GOLV!

VAFAN SKA JAG GÖÖRA?

OUR SILVERTIGHTS ON!

Gårdagens kväll vart inget annat än succé!

image116
Parkförfest och chirrepåsarna.

image117
Hon ligger etta på min topplista!

image118
Sen kom hip hop Linus och gav mig denna skiva. Hahaha! "Vem är Cheeeka?"

image119
Sen vart det en hel del poserande.

image120
"StorköksTova"och metallic tights är en väldigt bra kombo!

image121
Det var dom som dj:a!

image122
Jag skramlade in pengar till "Rädda Toves inträde ikväll fonden". Det lyckades!

image123
TTA var bra och konstiga. Hysteri i publiken. Galet.

image124
Så otroligt svettiga av all gangsta dans!

image131
Fan vad jag gillar dig Tova.

image125
Efter alla hård dans så cyklade vi till Max. Tova cyklade barfota...

image126
för Tova hade mega skoskav. Jag insisterade på att byta, hon gav med sig men av nån fylle anledning så bytte vi bara en sko!

image127
Jag vart fascinerad av Tovas "hälla peppar i ketchup stilen". Old school!

image128
Jag hittade pappa lök!

image129
Sen vart det hem! Men gud vilken kväll! Så jävla bra! Tack Tova! Så himla skönt att hon har kommit hem igen, fatta hur mycket kul som kommer att hända hela sommaren??
Jag måste bara tillägga ett stort tack till Tove för att jag fick låna hennes kamera under hela kvällen. Utan den skulle det ha varit grått och trist!

Plan it well.

image115

Idag åker min baby till Stockholm. Jag vill också, men jag får stanna kvar och slita på jobbet istället.
Fixa grejer, skriva listor, fylla kalendern, skicka brev, tänka ut, planera, leta fram och spara.
 Jakub har varit och hälsat på nästan hela veckan. Det var mycket fint att träffa honom igen. Får se om man drar en sväng till Berlin i höst. Men allra helst vill jag åka till London. Om jag var där nu så skulle jag åka till Waterloo och dricka världens godaste Cadbury choklad.
TTA ikväll. Silver tights on. Ses på dansgolvet.

In my heart.

Jag tänkte göra en liten presentation av mina favoritvänner!

image111
Sanna är världens bästa arbetskamrat!
Jag vet inte vad jag skulle göra utan henne.
Citat: "Nisse ville sjöman bli segla till jamaica!" och "Källar'n, källar'n!"

image112
Johan Harlén!
Han bor i Stockholm. Örebro är tomt utan honom. Han gör mig glad alltid.
Citat: "Min moral den är mycket gammal, kom ihåg det!"och "In kommer Bertil han ligger i en korg!"

image113
Jag är så himla glad att jag har Tova.
Tova och jag är nästan tvillingar i allt. Vi gillar samma saker.
Och om det är nån som jag vill ha girltalk med så är det hon.
TRUE LOVE.
Citat: "Du glömde nötterna!"och alla repliker från "Sunes Jul"

image114
Om jag var en kille så skulle jag fria till Tove på en gång!
Det är hon och jag som är DÖDEN.
Min själsfrände.
Citat: "Det var inget gott" och "These are the happiest days of my life, I know!"

Numera kan man få skoskav av hypen.

image110
Men jag håller med om att dom är farligt snygga!

VI SLICKAR INTE RÖV OKEJ?

image109

Bara för att folk inte fattar någonting!

Kärlek.

image107

Här ser vi Hans Hedberg, stolt över sina två stora ägg skulpturer. Tova och jag är nog dom enda som älskar gamla tanter och gubbar. Igår kissade vi nästan på oss av skratt när Tova visade mig Hans Hedberg.  Han är så gullig och hur lyckas man med att få såna där ögonbryn? Så fort jag och Tova ser två söta tanter på stan så tänker vi att det är vi två om 50 år! När vi har rullstolsdisco och Hello kitty utställning. Eller om en gubbe går långsamt med släpande fötter framåt, så brukar vi säga att han gör en moonwalk framlänges.
Jag tycker nästan att vi borde starta en gubb och tant blogg Tova! Visst skulle det vara kul?

It was like two years ago and I was already in love with you.

image106


Saker jag trodde när jag var liten.

Jag trodde att det kom riktiga moln från skorstenar.
Att man fick vårtor av smörblommor.
Att folk dog på riktigt om dom spelade att dom dog i serier eller filmer.
Om man åt mycket mat så blev man gravid.
Jag trodde att skådespelarna i filmerna och serierna fanns på riktigt.
Att man fick vackra ögon om man åt fisk.
Att man vart stucken av en "Brons" och inte en "Broms". Det var typ förra året jag fick reda på att det hette "Broms".

Jag uppdaterar mera om jag kommer på flera.

The end of a materialgirl.

Min kamera kände sina sista blixtar i söndags. Vi hade en väldigt trevlig båtutflykt med dopp, spöregn, picknick och kurragömma i skogen och i en vedkoja. Min kära kamera hade jag lagt i min väska längst fram i en lucka på båten. tänkte inte på att det kanske skulle läcka in vatten i väskan. Men det gjorde det. När vi kom hem igen så fick jag sola alla mina prylar på gräset men som tur var så hade min tjocka Elle tidning sugit upp nästan det mesta av allt vatten. Jag är glad att min stenålder mobil fungerar iallafall. Om den skulle dö så skulle jag dö. Men min kamera!! Jag får ont i hjärtat när jag tänker på: inga flera roliga efterfest, krog, vimmel, party, scary, konstiga och pose bilder!
Min kamera kom till mig 2004 och den har varit med mig jämt. Visst är det dålig kvalité men den tar kort och man kan lätt redigera bilderna. Jag har inte råd med en ny kamera. Jag skulle ju köpa en symaskin! Och spara till en mixer! Jag har lätt panik.

The cold is killing me.

Jag har äntligen fått lära mig scanner 1 och 2. Tiden bara rusar iväg när jag matar dom med en massa grundhandlingar. Det är roligare att jobba mer praktiskt, att man få stå upp istället för att sitta hela tiden. Igår var jag helt slut efter jobbet. Jag unna mig fiskgratäng och ännu mera avsnitt av Michaela Quinn. Tova love kom senare på kvällen och vi hade ett välbehövt girltalk på den svala balkongen. Vi kollade på The Amityville horror. En dålig, förutsägbar skräckfilm som jag typ hade minnesluckor ifrån eftersom jag redan hade sett den trött på ett plan klockan 23.00 på väg till Manila förra året. 
Sanna är tillbaka igen. Min själsfrände på jobbet. Det finns ingen bättre arbetskamrat än henne och vi förstår varandra lika mycket inom jobbet och privat. Igår när vi skulle köpa sallad på willy's så larvar vi oss som vanligt, nyper varandra i armarna, skrattar och helt plötsligt händer det. Vi säger "Jag har saknat dig", precis samtidigt! Hahaha. Hon är så himla gullig den där tjejen.
Hela helgen och igår var dom värsta förkylningsdagarna jag någonsin haft. Allt snor fastnar som en stor ballong i huvudet, man är tvingad att andas med öppen mun så att läpparna blir dödstorra, man känner svag och ynklig, huvudet dunkar och man går miste om det fina vädret genom att bara ligga på en soffa och intala sig att det är det bästa för en. Men i själva verket så är det bäst att vara ute och få frisk luft.
Jag skulle inte kunna klara mig utan roibos thé, alvedon, vitlökskapslar, slemlösande tabletter och eldorados näsdukar.

TTA.

The Tough Alliance kommer till Örebro på fredag och spelar på Satin. Även om dom inte är mina favoriter just nu så älskar jag verkligen "New school" skivan fortfarande. Det var våren 2005 liksom. Baby Jane fanns kvar i stan, vi åt sushi och vart intervjuade av Aktuellt. Ett inslag som inte kom med. Det hade varit väldigt roligt om det hade kommit med. Jag saknar Johan!!
Åter till TTA. På fredag vill jag faktiskt gå och se dom. "Bläbläbläblä" säger Jonas för han tycker att dom sjunger så. 

image105

Kära blogg.

Idag vill jag dö. Jag är så bakis och förkyld. Jag hostar brunt slem och kan inte andas genom näsan. Det gör ont överallt och jag vill sova men det kan jag inte för det är för ljust. Nu ska jag försöka äta lax och titta på några fler avsnitt av Dr.Quinn.

FÖR ER SOM VILL SLIPPA ÅLDERSNOJA PÅ KROGEN IKVÄLL!

image104

Tomas Andersson gästar Örebro ikväll på Tanzwerk's private party. Det kommer att bli hur kul som helst!
KOM KOM KOM !
www.tanzwerk.se
www.myspace.com/tanzwerk

Watch out for Chris and Fia!

image103

Idag kanske jag gör just DITT körkort!

Jag är tillbaka, det blir den tredje sommaren på Vägverket. Dock inte Indata vilket är skönt, nu är det hemliga rummet och roliga körkort som gäller. Jag har äntligen fått mitt kort till sikta mot stjärnorna dörren och alla är glada att se mig igen. Hoppas jag. Jag önska att jag kunde visa alla freaks jag gör körkort åt och the wall of fame med kungafamiljens körkort. På Silvias körkort står det bara "Silvia", så förnämt då! Lill-Babs har en blå paljettblus och Svenne Hedlund en rosa polo. Undrar egentligen hur många körkort jag gör åt pedofiler, nazister och mördare. Uh!

Ibland flyter det på.

Jag är hemma, jag tvättar, jag solar på balkongen, jag tvättar fönstren och tar hand om pelargonerna.
Idag slog det mig att det är den sista lediga veckan för hela sommaren och kanske hela hösten?
Min chef ringde och ville att jag skulle börja jobba redan på torsdag. 106 kronor i timman, inte dåligt.
Sen ringde min skojfriska handledare från AMS och sa att han hade ett jobb till mig som administratör på USÖ, med start från augusti till december. Det passar ju bra eftersom jag kommer att sluta sommarjobbet ungefär då.
Men, men. Jag har ju ingen aning om vad som händer i höst. Mina ansökningar som jag stress skickade för en månad sen, vad hände med dom? Jag vill ju egentligen resa bort från Örebro och helst flytta far away.
Men ett jobb som administratör kan ju också vara en merit och rätt kul. Eller?

25019-54

Heja Pappa!

Min pappa är 66 år och springer som bara tusan och ibland vinner han guldmedaljer.
Jag googlade på min far och hittade dessa:


Dessutom är han förälskad i alla möjliga leksaker från 50 och 60-talet. Besök hans leksaksmuseum nu!

LEKSAKSNOSTALGIRUM I FJUGESTA

Strax väster om Fjugesta i hjärtat av Närke (30 km söder om Örebro) ligger LEKSAKSNOSTALGIRUM fyllt med över 1000 talet leksaker från 50- och 60 talet. Här visar Jan Myrtorp utvalda delar av sin stora leksakssamling. Tonvikten ligger på bilar, tåg och flygplan tillverkade av litograferad plåt (tunnplåt) men här finns också leksaker av plast samt en avdelning med träleksaker. Vidare kan man se tyghundar, spel o pussel, dockskåp, trampbilar och mycket mera. Leksaker av alla de slag: små och stora. Billiga och dyrbara. Nya och nötta. Enkla och komplicerade.

Se leksaker från olika länder men främst från Tyskland, England, Japan, Frankrike och Kina.

Besök LEKSAKSNOSTALGIRUM och upplev lite 50- och 60- tals nostalgi. Dröm er tillbaka till den tid då ni var barn och alla tyckte allt var bra, trots att ingen märkte det då.

Öppet alla onsdagar under tiden 2007-05-02- 2007-08-29, mellan kl. 17.00-20.00
eller ring 0585-12 001 alt. 070-378 66 14 och bestäm tid för ett besök efter överenskommelse.

Vägbeskrivning: Från Fjugesta centrum: Åk mot väster förbi Sannabadet och tag höger ut på väg 204 mot Örebro. Efter ca 100 meter, sväng till vänster in på den lilla vägen mot Västanby och Västanbytorp. Efter ca 300 meter ta av mot första huset på vänster sida och parkera.

Från Örebro: Åk väg 204 mot Fjugesta. Kör förbi norra infarten (vid avtagsvägen mot Brohyttan) och även nästa infart mot Fjugesta (Berga industriområde och Kälkesta). Strax innan södra infarten mot Fjugesta tar Du av till höger mot Västanby och följer beskrivningen enligt ovan.


Hård helg.

Den här helgen var tuff. Så tuff så jag inte har orkat skriva någonting. Utgång i fredags. Förfest, Lo-Fi Fnk, fylla och massa dans. I lördags Jonas och Joakims fest som slutade på en konstig efterfest, en bajsande man mot en vägg och en väg hemåt med döda djur. Nu ska jag bara ta det lugnt, lugnt. Tills nu på fredag, haha.